12 blomster som er giftige for kjæledyr og andre dyr

instagram viewer

Du vet kanskje at noen planter er giftige for kjæledyr, men hva med blomster? Enten du lager et arrangement med nyklippede vårblomster eller nettopp har mottatt en bursdagsbukett, hvis du har et kjæledyr hjemme, bør du dobbeltsjekke at visse blomster er ikke i blandingen. Tro det eller ei, hvis hunden eller katten din får i seg selv en liten mengde av en giftig blomst, kan det forårsake helseproblemer som spenner fra GI-forstyrrelser til livstruende organsvikt.

Du kan prøve å holde deg giftig blomster og planter utenfor kjæledyrets rekkevidde – men det er lettere sagt enn gjort med katter, som undersøker alt og alt du tar med deg hjem. Hvis du vet at du har en liten oppdagelsesreisende, eller hvis du har et nytt kjæledyr og ikke er sikker på vanene deres, hold de farligste plantene helt borte fra hjemmet ditt. Og hold et øye med kjæledyr utendørs hvis du har noen av disse plantet i hagen din.

Nå kan du tydeligvis ikke se på de pelskledde vennene dine 24/7. Hvis du mistenker at kjæledyret ditt har nappet på en giftig plante - selv om du ikke er helt sikker - ring veterinæren din ASAP. Det er alltid bedre å være trygg i stedet for å beklage. Bare husk det

insta stories
noen planten kan forårsake diaré eller brekninger hvis den svelges i store nok mengder, så det er best å unngå at kjæledyrene dine gumler på blomster og blomstrende potteplanter.

Les videre for de 12 blomstene som er mest giftige for dyr (tamme eller ville!).