Beste tiden å kjøpe euro? Hvorfor bør du kjøpe valutaen din nå hvis du skal på ferie i sommer

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt via noen lenker i denne artikkelen.

Hvis du drar et sted i Europa på sommerferien i år, har vi et advarsel til deg: lagre på euroene dine nå.

Fordi ifølge valutaeksperter, verdien av pund er på det sterkeste akkurat nå, men det varer kanskje ikke - noe som betyr at du går glipp av mer penger å bruke på flasker rosé ved bassenget.

Nick Parsons, seniorforfatter i valutafirmaet Ofx, talte nylig på en konferanse om Brexit, der han advarte: 'Pundet er omtrent like bra som det blir. Fremover kjøpe noen av dine valuta behov. '

Fluid, Liquid, Aqua, Glassglasstilbehør, Tan, Blågrønn, Turkis, Beis, Stillebenfotografering, Lakk,
Dette kommer ikke billig

Getty Images

Som du sikkert kan forestille deg, har alt å gjøre med Brexit. Usikkerheten rundt detaljene om vår exit fra EU har hatt stor innvirkning på verdien av pundet - husk fra da det falt dramatisk etter folkeavstemningsresultatet i juni 2016?

Et pund med lavere verdi betyr åpenbart at du får mindre utenlandsk valuta for pengene, noe som gjør ferien til en mye dyrere.

I de nesten to årene siden Brexit ble kunngjort, har pundet krøpet opp i verdi og er for tiden på et (relativt) bra sted. Du kan for øyeblikket få rundt € 1,14 og $ 1,40 per pund i henholdsvis euro og amerikanske dollar, som er det nærmeste det har vært valutakursen før folkeavstemning (da pundet var verdt rundt € 1,30).

insta stories

Men ekspertene er ikke overbevist om at denne sunne oppdateringen vil vare. 'Den økonomiske bakgrunnen kommer til å bli utfordrende for britisk økonomi og reiseliv. Veksthastigheten vi kommer til å se i løpet av de neste årene vil være dyster, sier hun Telegrafrapporter Parsons kommentert.

Seddel, kontanter, penger, papirprodukt, valuta, papir, sparing, pengehåndtering, mynt, materiell eiendom,

Getty Images

Og vi vil absolutt ikke at ting skal gå tilbake til det de var i fjor sommer, da pundet bare var verdt en enkelt euro og - noen steder - enda mindre.

Så hvis du vil få mest mulig ut av pengene dine, kan det være verdt å ane deg selv om valutakursen og holde øye med dem. Hvis du ser den stige over € 1,14 - slag, fordi den ikke er garantert å vare.

Relatert historie

De beste appene for å hjelpe deg med å administrere pengene dine

Fra:Kosmopolitisk Storbritannia

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.