Hvordan inkorporere lyse farger i soverommet

instagram viewer

Et soverom som er like deler morsomt og funksjonelt bør ikke gå utover dine villeste drømmer. Du tilbringer en stor del av tiden din på å hvile der – hvorfor ikke bruke krefter på å gjøre det til et rom for glede og hvile?

En av de enkleste måtene å injisere litt livlighet på er med omhyggelig plasserte pops av dristige, mettede toner. Du vil imidlertid ikke gå over bord, advarer den Nashville-baserte interiørarkitekten Bohnne Jones, hvem er en del av Utsmykning av interiøret i hulen, et kollektiv av individuelt eide og drevne designfirmaer rundt om i USA. Her gir hun og hennes kollega Ciera Farley sine tips om å treffe akkurat den riktige nyansen.

rosa aksenter

Designet av Suzanne Christie

Reed Brown

Finn din fargetone

Enhver nyanse av rødt hever litt rødt flagg for designduoen. Ifølge Jones kan rødt øke blodtrykket og øke pulsen. "Visse farger kan få deg til å føle visse typer måter," sier Farley.

Hvis du er en fan av nyansen, velg en lysere nyanse som rosa. "Rosa har vist seg å være nesten umiddelbart beroligende," sier Jones. Med andre ord, hvis du føler et rosenrødt øyeblikk, len deg inn. Andre gode alternativer inkluderer blues (de gir en følelse av sikkerhet), mens naturinspirerte greener kan hjelpe folk å slappe av. "Vi begynner å se mye mer pasteller," fortsetter Jones, og bemerker at spesielt cerulean toner kan virke beroligende. "Rosa og blå - de er ikke bare for barn."

insta stories

aksenter

Designet av Vicki Rorison

Reed Brown

Start med tilbehør

For de fargesky er å leke med aksenter en god måte å begynne å legge til lysstyrke til et mellomrom. Jones foreslår å tilføre et stort sett nøytralt opplegg med et par puter på sengen. Hun anbefaler å holde seg til én nyanse og gjenta den gjennom hele rommet med stykker som lamper, vindusbehandlinger og sengetøy. — Da kan du se om du liker det, og det er enkelt å bytte ut.

Et dristig teppe er et annet smart alternativ – bare sørg for at det er stort nok til å påvirke. "Den bør gå under sengen og stikke ut så langt at når du kommer deg ut av sengen, lander føttene på teppet," sier Jones.

Kunst

Designet av Barbara Elliott og Jennifer Ward-Woods

Reed Brown

Vær kunstferdig

En annen innfallsvinkel for de med fargenøling er å finne et kunstverk – maleri, fotografi, blandede medier – som du virkelig elsker. "Jeg ville valgt et stykke som får meg til å føle meg bra," sier Jones, "og trekke fargene ut av det." Når du har tastet inn disse favoritttonene, kan du kopiere dem i andre kunstverk eller til og med bakgrunnsbilder.

designet av sandy kozar
Reed Brown
designet av sandy kozar
Reed Brown

Mix og match

Som den ovenfor designet av Sandy Kozar, vil det å lage et rom med en rekke utskrifter og rot ikke se rotete ut hvis det er kurert riktig. Velg komplementære farger og tildel hver et prioritetsnivå: "Vi velger vanligvis tre og deler dem opp," forklarer Farley. "Vi har en stor mengde av en farge, en middels mengde av en annen, og en liten mengde av en tredje. Vi kombinerer dem bare på forskjellige måter."

For eksempel, koble en høy konsentrasjon av grå deler som sengetøy og tepper med noen få øyeblikk av fløyelsmyke sennepsfargede tekstiler i putene og gardinene dine. Følg dette med et enda mer subtilt snev av svart med aksenter som lamper og bilderammer.

sengegavl

Designet av Ciera Farley

Reed Brown

Lag en dristig møbleringserklæring

Vurder å gå stort med sengerammen din, siden den er det naturlige midtpunktet i rommet. En lys sengegavl trukket med turkis fløyel, eller til og med et morsomt blomstertrykk, er en uventet vri på standard gjenvunnet tre eller metall. Siden større møbler har en tendens til å være mer en investering, vil du ha noe du vet du kommer til å elske. Jones, som er en stor fan av grønt, sier: "Hvis du viste meg en limegrønn sengegavl, vet jeg at jeg kunne leve med det for alltid."

Og hvis du ikke drømmer om å våge chartreuse som designeren, frykt ikke. En konsultasjon med Decorating Den Interiors vil garantert inspirere til et opplyst soverom – en elegant aksent om gangen.