Heather Rae El Moussa utløste en debatt om åpne plantegninger

instagram viewer

Trender kan komme og gå raskere enn du kan sveipe gjennom designtrender på TikTok, men debatten om åpen planløsning versus lukket rom er tilsynelatende uendelig. I den siste trefningen i kampen om åpne planløsninger, HGTVs Tarek og Heather Rae El Moussa rørte i gryten i et felles innlegg på Instagram-historiene deres. "Hva synes du om åpne planløsninger?" The Flipping El Moussas spurte stjerner i en nylig meningsmåling, som duoen la ut ved siden av et bilde av seg selv som gjennomgikk noen renoveringsfans.

et par personer som står på en båt i et rom med tretak
Familien El Moussa via Instagram

Selv om det var en klar holdning blant hennes 3,2 millioner følgere, mente 88 prosent av de spurte åpne plantegninger ville forbli populær mens 12 prosent spådde at de ville se utdaterte ut – interiørdesignere er revet i stykker på layoutens varige makt.

Noen bransjeinnsidere, som f.eks Linda Hayslett, er ombord med den evigvarende åpne planløsningen. "Det gir deg mer fleksibilitet i forhold til hva du vil at plassen skal være," forklarer Los Angeles-designeren. "Det gir også mulighet for endring i rommet avhengig av hvordan en persons eller families livsstil endres." Brelan Owen av

insta stories
Owen-gruppen enig, og bemerker at et åpent og luftig område er spesielt bra for familier og for verter som elsker å underholde og legge til rette for mingling blant gjestene.

Når det er sagt, er det ikke alle som er med på disse ekspansive, flerbruksstedene. "Jeg vil ikke si at jeg er imot åpne plantegninger; de har absolutt sin plass," Houston-basert designer Katie Davis innrømmer. "Men vi foretrekker definerte rom og en mer tradisjonell layout. En plass som er for åpen kan være hule." Separate, oppdelte rom, hver med sin egen funksjon som administreres, er ideelle for alle som ønsker privatliv – eller ønsker å hengi seg til designkreativiteten sin. Tross alt er det bare så mange farger og motiver ett rom kan skape.

Til syvende og sist er den åpne kontra lukkede planløsningen et spørsmål om personlig preferanse - eller, hvis du bor i en utleie, hva plassen din tillater. Men for de som har et valg, ligger kanskje svaret et sted i midten. "Jeg vil ikke si at vi er "anti" åpen plan i det hele tatt, det er flott for å underholde og for familier med barn, sier Aileen Warren, som sammen med Kiley Jackson utgjør den dekorerende duoen Jackson Warren interiør. "Men noen ganger kan planer være for åpne uten noen avgrensning mellom rom." Både Warren og Jackson anbefaler polstrede skjermer for å bryte opp en åpen planløsning og skape litt privatliv.

I mellomtiden, hvis du har en åpen planløsning, foreslår Owen å behandle hvert område eller vignett som sitt eget rom. Hun forklarer: "Det vil bidra til å holde rommene i det større rommet funksjonelle, samtidig som det lar rommet føles åpent."

Hodebilde av Kelsey Mulvey
Kelsey Mulvey

Kelsey Mulvey er en frilans livsstilsjournalist, som dekker shopping og tilbud for God rengjøring, Kvinners helse, og ELLE Innredning, blant andre. Hobbyene hennes inkluderer spinningkurs med tema, Netflix og nachos.