Beste farger for en hage

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Bloom: The Luminous Gardens of Frederico Azevedo

amazon.com

$75.00

KJØP NÅ

Frederico Azevedo har stort sett vært det hagearbeid hele livet. "Der jeg vokste opp i Brasil, hjemme hos foreldrene mine, startet jeg en liten grønnsakshage som femåring," sa landskapsdesigneren. Bloom, kommer ut 31. juli, forteller Hus vakkert. Siden den gang har Frederico imidlertid uteksaminert seg fra grønnsaker til feiende, blomstrende felt av blomster - alltid i kalejdoskopiske fargetoner. "Farge har alltid vært mitt liv," forklarer designeren. Så vi lot ham dele med oss ​​de viktigste fargeprinsippene du bør ta hensyn til når du planter din egen hage - enten det er et rullende felt eller bare en liten vindusboks på brannen din.

Det handler om mangfold

Uansett størrelsen på hagen din, er et stort utvalg av flora nøkkelen. "Når du skaper mangfold av farger, til og med forskjellige nyanser av samme farge, skaper du et økosystem," sier designeren og gjør hagen din mer bærekraftig og naturstøttende. Annerledes

insta stories
blomster tiltrekke bier og fugler, som binder hagen din til omgivelsene.

Blomst, hage, anlegg, botanisk hage, busk, blomstrende plante, naturlandskap, gress, botanikk, eng,
En fargerik hage av Frederico Azevedo.

Spiss bladpress

Design for fire sesonger

Selv om vi kanskje ikke alle lever i klima der blomster kan blomstre hele året, er det viktig å plukke blomster som blomstrer på forskjellige tidspunkter i hagens sesongvindu. "Du vil ha blomster som vil blomstre i forskjellige stadier," forklarer Frederico. "Ikke alt i en periode." På den måten, forklarer han, "vil det alltid være en overraskelse; det vil alltid være noe annet å oppdage - og hagen vil aldri se like ut. "


Plant i nivåer

I Fredericos hager er perspektiv nøkkelen. For å trekke øyet inn og gi visuell interesse, designer designeren sine hager ved å plante på forskjellige nivåer - og innlemme forskjellige farger gjennom. Denne strategien er enda viktigere i en liten hage, hvor den gir maksimal planting i et minimalt fotavtrykk. "Flere nivåer skaper en høyde og et brudd i rommet," noe som gjør hagen mer interessant, sier han.

Hage, blomst, anlegg, tre, busk, naturlandskap, vår, botanikk, botanisk hage, landskapsarbeid,
En steinveggsramme gir tekstur og visuell interesse.

Spiss bladpress

Lag grenser

Grenser hjelper til med å definere hagen og trekker øyet til fargene i den. Som Frederico forklarer i Bloom, "i enhver hage er grenser en begynnelse, en midten og en slutt, og gir landskapet dimensjon."

Legg til tekstur

Utover farge er tekstur viktig i en hage; Sørg for at din har mangfold også. Dette kan til og med gå utover bruk av planter: "Når jeg lager steinvegger, trapper eller aksenter som grusveier, tenker jeg mest på farge og tekstur," sier Frederico.

Hage, tre, blomst, anlegg, vår, botanikk, botanisk hage, busk, gress, woody plante,
En sti gjennom en av Fredericos hager.

Spiss bladpress

Rød, Tegneserie, Illustrasjon, Plakat, Linje, Grafisk design, Font, Smil, Grafikk, Fiktiv karakter,

Behandle ikke-levende inventar som en del av hagen

Et av Fredericos mange talenter ligger i hagen hans i landskapet rundt - uansett hva omgivelsene inneholder. "Hvis du har et basseng eller en dam, kan det blå være en del av hagen," forklarer han. Så velg farger som utfyller det. Det samme gjelder for eksempel en brun hagebenk eller en grønn pergola.

Se alltid etter inspirasjon

Frederico oppfordrer hageentusiaster til å besøke andre hager når det er mulig - spesielt de i forskjellige klimaer, hvor de kan se nye teknikker, planter og aksenter de kan ta med seg hjem. "Jeg reiser rundt i verden og leter etter kunst og hagetilbehør," sier han.

Dette innholdet er importert fra {embed-name}. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

Følg House Beautiful på Instagram.

Hadley KellerDigital direktørHadley Keller er forfatter og redaktør med base i New York, og dekker design, interiør og kultur.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.