4 vårrengjøringstips for å forbedre søvnen din

instagram viewer

Vi tjener en provisjon for produkter kjøpt gjennom noen lenker i denne artikkelen.

For mange er vår sesong er det perfekte tidspunktet for en ny start. Med de kalde vintermånedene som åpner for lysere og varmere dager, er det ingen bedre tid til å gjenspeile sesongens endringer enn i hjemmet ditt – og det kan til og med hjelpe deg å sove bedre også.

Ønsker å forbedre hvordan du sover ved å gi din soverom en vårrengjøring? Slik gjør du med disse beste tipsene.

Rydd opp soverommet ditt

Vårrengjøring kan hjelpe deg med å føle deg rolig, organisert og veltilpas i hjemmet ditt, og derfor, ikke overraskende, sørge for at soverommet er ryddet og rent er en fin måte å hjelpe deg å slappe av raskere, noe som selvfølgelig fører til bedre og lengre sove.

Vi vet alle at et rotete soverom kan utløse en følelse av stress, så begynn enkelt og fjern alt unødvendig rot fra overflatene, som f.eks. nattbord og servantskap. Å velge en mer minimalistisk tilnærming er nøkkelen her. Vurder også å donere noen av de mindre brukte delene i garderoben din til en lokal veldedighetsbutikk for å gjøre plass for klær du elsker å ha på deg og føler deg mest lykkelig i.

insta stories

Husk at soverommet ditt skal være ditt fristed; et sted å sove og slappe av etter en travel dag. Prøv å holde soverommet ditt som et sted bare for å sove, da det vil hjelpe deg å assosiere rommet med ro og en god natts søvn.

Dae sett med 2 undersengs oppbevaringsbukser for vannhyasint, multi

Dae sett med 2 undersengs oppbevaringsbukser for vannhyasint, multi

made.com

£62.00

KJØP NÅ
Neva teppeboks med fløyelfinish

Neva teppeboks med fløyelfinish

Vakkert husdreams.co.uk

£249.00

KJØP NÅ
Taylor 2 skuffer nattbord - hvit

Taylor 2 skuffer nattbord - hvit

Vakkert husHjemmebase

£89.00

KJØP NÅ
Stor oppbevaringskurv for vannhyasint

Stor oppbevaringskurv for vannhyasint

dunelm.com

£50.00

KJØP NÅ

Bytt ut madrassen din

En av de enkleste måtene å sikre at du får en god natts søvn er å sørge for at du sover på en behagelig madrass og puter. Har du lagt merke til at madrassen din ikke støtter deg som den en gang gjorde? Kanskje det er på tide med en ny.

Hvis du ikke allerede visste det, kan det å sove på en gammel madrass ha stor innvirkning på søvnkvaliteten din, og det kan til og med skape problemer som vil følge deg gjennom dagen, for eksempel muskelsmerter.

Hvis du er på jakt etter en ny madrass, trenger du en som er både støttende og komfortabel, så en modell som har et høykvalitets fjærsystem vil gi den riktige støtten til kroppen din. Alison Jones, søvnekspert hos ledende madrassmerke, Sealy, anbefaler den nye Sealy Posturepedic-serie, som kombinerer banebrytende teknologi og state-of-the-art forskning for å gi støtte dypt nede.

Relatert historie

En kjøpers guide til valg av madrass

Frisk opp med farge

I vinter måneder pleier vi å kle oss selv og dekorere hjemmene våre i mørkere farger, noe som kan hjelpe oss å føle oss varme og koselig, men når de varmere årstidene nærmer seg, introduser en lysere, mer fargerik vår-/sommerpalett i din soverom.

Å male soveromsveggene på nytt i en lysere farge vil ikke bare føles som en positiv forandring, men det kan også få rommet til å se større ut. Nøytrale, dempede toner som taupe, grått, beige og hvitt fungerer best for å skape en avslappet atmosfære som fremmer søvn.

Alternativt kan det å legge til hint av farge på veggene dine, enten via et veggmaleri, skjæringsvegg eller med interessant dekor, også være en fin måte å øke din lykke og få deg til å føle deg positiv, noe som igjen kan få deg til å føle deg vel når du legger deg og mer produktiv når du våkner opp.

hus vakker maling på hjemmebasen
Moody Hues, Hus vakker maling på Homebase

Hjemmebase

Slipp frisk luft inn

Nå som de varmere månedene er over oss og temperaturene begynner å stige, er det avgjørende å slippe inn frisk, ren luft til soverommet ditt. Ikke bare hjelper frisk luft til å forbedre hjernefunksjonen og øke immunforsvaret ditt, men ren luft er også bevist å hjelpe mennesker med søvnløshet og andre søvnproblemer med å få en bedre natts søvn.

La sengen lufte i minst én time per dag. Dette fjerner all fuktighet som har bygget seg opp gjennom natten. Når du lufter sengen din, trekk sengetøyet så langt bak som mulig for å blottlegge både madrassen og dynen, og sørg for å åpne soveromsvinduene. Den optimale tiden er rundt 1-2 timer, men alt fra 20 minutter vil være fordelaktig, så prøv å la sengen lufte mens du gjør deg klar om morgenen.

ideer til innredning av soverom

Hus Beautiful/Carolyn Barber

Følg Vakkert husInstagram.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukere med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.