Sommerfuglbusker - 3 grunner til å aldri plante en sommerfuglbusk

instagram viewer

Hvert element på denne siden ble håndplukket av en House Beautiful-redaktør. Vi kan tjene provisjon på noen av elementene du velger å kjøpe.

Hvis noen tok 75% av din mat borte, ville du ikke vært en glad bobil. Men når du vokser invasive sommerfuglbusker og andre planter som bare gir nektar, er det det du gjør fugler og sommerfugler i din egen bakgård.

En ledende dyrelivøkolog vil at du skal tenke på eiendommen din - uansett hvor stor eller liten - som en viktig kobling i ditt lokale økosystem. Hver plante du inkluderer i hagen din påvirker det lokale matnettet, selv den vakre, tilsynelatende ufarlige sommerfuglbusken.

Doug Tallamy, PhD, professor og leder for entomologi og dyrelivsøkologi ved University of Delaware, avslørte tre harde sannheter om sommerfuglbusk - og hvorfor du bør slutte å plante dem hjemme.

1. Sommerfuglbusken forblir ikke i gården din

Tre, anlegg, gren, woody plante, blomst, busk, kvist, buddleia,

WHITEWAY/ GETTY

Butterfly bush er en invasiv plante, noe som betyr at det fyller ut nyttige planter som naturlig har vokst i samfunnet ditt i århundrer. Denne arten opprinnelig fra Asia tar lett plass der innfødte nordamerikanske planter normalt ville trives. Faktisk,

insta stories
Buddleja davidii (det vitenskapelige navnet for sommerfuglbusk) har visse egenskaper som gjør den invasiv i de fleste miljøer.

"Jeg hører argumentet" det er invasivt her, men ikke der borte "mye, sier Tallamy. "Selv om det er invasivt i mange deler av USA, er det virkelig viktig at planten har evnen til å være invasiv nesten hvor som helst. Hvis det ikke er et eller annet sted, er sjansen stor for at det blir [på et tidspunkt]. "

Utover bakgårder spredte plantene seg til viktige økosystemer og beskyttede områder. Det er klar dokumentasjon av aggressive sommerfuglbuskinvasjoner i viltområder.

"Folk som sier at sommerfuglbusken ikke beveger seg, er i fornektelsesfasen," sier Tallamy. "Sommerfuglbusken blir bare ikke der vi planter den."

2. Sommerfuglbusk er ikke til nytte for sommerfugler

Insekt, Caterpillar, Larva, virvelløse dyr, møll og sommerfugler, anlegg, sommerfugl, blomst, bestøver, blad,

RAQUEL LONAS/ GETTY

Det er ingen tvil om at sommerfuglbuskens lange, smale blomsterblokker ser vakre ut. Og som mange blomstrende planter, leverer den mye nektar. Men når det er den eneste arten du vokser for sommerfugler, kommer du ikke til å ha sommerfugler lenger, advarer Tallamy.

Disse insektene krever også riktig vert planter slik at de kan reprodusere. Larvenes avkom må mate på bladene til innfødte arter som sommerfuglgrass, andre melkeveier, joe-pye ugress og eiketrær.

"Folk rasjonaliserer det opplevde behovet for sommerfuglbusk fordi de tror det hjelper sommerfugler," sier Tallamy. "Det de virkelig vil er a vakker plante i hagen deres."

3. Butterfly Bush bidrar til kollaps av matnettsteder

Bird, Nebb, Chickadee, Perching bird, Sparrow, Chestnut-backed chickadee, Songbird, Wildlife, Tail,

FIRDIMAGES/ GETTY

Her er den harde sannheten: Å plante ikke-innfødte planter som sommerfuglbusk inn hagen din gjør det faktisk vanskeligere for sommerfuglene og fuglene i nabolaget ditt å overleve.

For eksempel, hvis du vil at kyllinger skal hekke i hagen din, trenger du planter som kan støtte de 6000 til 9000 larvene fuglene trenger i løpet av de 16 dagene de mater ungene sine.

"Hvis du ikke har det, stopper matnettet med plante-larve-chickadee," forklarer Tallamy. "Hvis du planter sommerfuglbusk, og ikke innfødte [arter], fjerner du umiddelbart 75% av den med en gang mat som støtter det biologiske mangfoldet der ute. "Og disse dyrene trenger all den hjelpen de kan få.

Følg House Beautiful på Instagram.

Fra:God husholdning USA

Leah ZerbeLeah Zerbe er en online redaktør for Rodale News, der hun dekker matsystemet og miljøhelse.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e -postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io.